Ph متر و انواع آن

خانه    بلاگ      Ph متر و انواع آن

برای برخی از کارها از جمله کارهای آزمایشگاهی، داشتن اطلاعات دقیق درباره مواد مختلف مهم است. این اطلاعات از راه های مختلفی از جمله به کمک دستگاه Ph متر و انواع آن به دست می آید. به همین دلیل شرکت پویش شیمی به تولید انواع این دستگاه مهم اقدام کرده است. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید تا انتهای مطالب با ما همراه شوید.

 

دستگاه Ph متر چیست؟


همانطور که می دانید پی اچ یک معیار برای نشان دادن میزان اسیدی یا بازی بودن مواد است و با توجه به یک مقیاس از 0 تا 14 اندازه گیری می شود. در همین راستا دستگاه Ph متر یک دستگاه الکترونیکی است که درجه اسیدی یا بازی بودن محلول های مختلف را اندازه گیری می کند. برای انجام برخی از آزمایشات اطلاع از پی اچ مواد و محلول ها بسیار اهمیت دارد به همین دلیل باید به کمک این دستگاه به درستی اندازه گیری شود تا نتایج دقیقی به دست آید. دستگاه Ph متر انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها با توجه به ویژگی هایی که دارند به منظور خاصی استفاده می شوند.

کارکرد دستگاه Ph متر چگونه است؟


درون دستگاه Ph متر یک سری الکترود وجود دارد. زمانی که این الکترود ها درون محلول مورد نظر قرار می گیرند، یون های هیدروژن موجود در محلول با نوک گلاسی الکترود تعامل و تماس ایجاد می کند سپس یک ولتاژ الکتریکی ایجاد می شود. این ولتاژ ایجاد شده با میزان ولتاژ الکترود رفرنس مقایسه و بررسی می شود. تفاوت بین این دو ولتاژ تبدیل به مقدار پی اچ می شود و بر روی نمایشگر دستگاه به عنوان عدد PH محلول نمایش داده می شود. به عبارت دیگر با اندازه گیری ولتاژ بین این دو و تبدیل آن به مقدار PH، میزان اسیدی یا بازی بودن محلول نشان داده می شود.

مهم ترین اجزاء دستگاه Ph متر کدام است؟


دستگاه Ph متر دارای انواع مختلفی است که بر این اساس هر کدام از آن ها دارای ساختار مختلفی هستند. اما به طور کلی این دستگاه از چند جزء مهم تشکیل شده است که عبارتند از:

 

• الکترود:

این قسمت از دستگاه به طور معمول از فلز یا گلاس ساخته می شود و وظیفه آن اندازه گیری ولتاژ می باشد. الکترود Ph متر گلاسی بیشتر برای اندازه گیری ph محلول های آبی مورد استفاده قرار می گیرد و از یک نوک گلاسی حساس به پی اچ ساخته شده است.


• رفرنس الکترود:

این قطعه با الکترود اصلی همراه است و از ولتاژ ثابتی برخوردار می باشد. در آخر ولتاژ بین الکترود و رفرنس الکترود محاسبه می شود.


• آمپلی فایر:

این قطعه باعث تقویت ولتاژ کوچک الکترود ها می شود تا دستگاه بتواند آن را بخواند و تبدیل به مقدار ph کند.


• دیسپلی:

این قطعه همان نمایشگر دستگاه است که مقدار ph را نمایش می دهد و دارای 2 نوع دیجیتال یا آنالوگ می باشد.

 

 

 

 

ما در شرکت پویش شیمی همیشه در تلاشیم از تجهیزات و قطعات بسیار با کیفیت در محصولات خود استفاده نماییم تا بتوانیم بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات آزمایشگاهی از جمله انواع Ph متر را در اختیار مشتریان عزیز خود قرار دهیم. شما می توانید اطلاعات بیشتر را از کارشناسان ما دریافت نمایید.

مهم ترین انواع Ph متر کدام است؟ کاربرد هر کدام از آن ها چیست؟


همانطور که در مطالب بالا نیز اشاره کردیم دستگاه Ph متر دارای انواع مختلفی در بازار است. هر کدام از این دستگاه ها دارای ویژگی هایی هستند که باعث می شود در مواد خاصی کاربرد داشته باشند. در ادامه مهم ترین انواع دستگاه پی اچ متر را نام می بریم و به کاربرد هر کدام از آن ها می پردازیم.

 

• Ph متر میزی یا آزمایشگاهی

یکی از انواع مهم پی اچ متر، ph متر رومیزی یا آزمایشگاهی آن است که از دقت زیادی برخوردار است. معمولا این نوع پی اچ متر در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرد که یک نمونه از ماده مورد نظر را برای آزمایش به آن مرکز می برند زیرا این نوع Ph متر بزرگ است و قابل حمل و نقل و جا به جایی نیست. به همین دلیل برای اندازه گیری های دقیق و پیوسته در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی از آن استفاده می شود. از جمله قابلیت های این دستگاه کالیبراسیون خودکار، ذخیره سازی داده ها و نمایشگر بزرگ می باشد.

• Ph متر قلمی یا جیبی یا پرتابل

 یکی دیگر از انواع پی اچ متر، ph متر قلمی جیبی یا پرتابل است که به خاطر ساختاری که دارد به راحتی قابل حمل و نقل می باشد. طراحی این دستگاه به شکل یک قلم است و برای اندازه گیری های میدانی و سریع بسیار کاربردی می باشد. به همین دلیل برای گلخانه داران، کشاورزان، کارشناسان میدانی و سایر کاربرد های خارج از آزمایشگاه بسیار مناسب می باشد. از جمله ویژگی های به خصوص این نوع پی اچ متر عبارتند از: وزن کم، قابلیت حمل و نقل و جا به جایی می باشد و البته نسبت به مدل میزی معمولا دقت کمتری دارد.

• Ph متر آنلاین یا صنعتی


مهم ترین قابلیت و ویژگی این نوع پی اچ متر این است که می توان آن را در محل دیگری نصب کرد و دستگاه به صورت مداوم یا با درخواست گیرنده، اطلاعات را ارسال می کند. از این نوع پی اچ متر در صنایعی مانند فاضلاب، کارخانه های مختلف و … استفاده می شود زیرا به راحتی می توان از مرکز کنترل اطلاعات و دیتا ها را دریافت کرد.

مواردی که ذکر کردیم انواع پی اچ متر طبق یک سری دسته بندی است. دسته بندی های دیگری نیز این دستگاه وجود دارد به عنوان مثال پی اچ متر دیجیتال یا آنالوگ، پی اچ متر آب یا خاک و … ما در این قسمت مهم ترین انواع Ph متر را ذکر کردیم. در صورتی که به دنبال بهترین و با کیفیت ترین نوع ph هستید می توانید با کارشناسان ما در پویش شیمی تماس گرفته و سفارش خود را ثبت نمایید.

در زمان استفاده از دستگاه Ph متر نکات زیر را در نظر بگیرید.

برای استفاده صحیح از دستگاه Ph متر و افزایش دقت کار، باید به یک سری نکات مهم دقت داشته باشید که این موارد عبارتند از:

• استفاده از محلول های استاندارد
• انجام کالیبراسیون منظم
• جلوگیری از ضربه به الکترود
• پاکسازی الکترود
• جلوگیری از نوسانات دمایی
• استفاده از باتری های سالم و تازه
• توجه به دستور العمل های سازنده دستگاه
• عدم استفاده از دستگاه در محیط های نامناسب

با رعایت این نکات مهم می توانید هم عمر دستگاه Ph متر را افزایش دهید و هم آن که به اطلاعات دقیق تری از پی اچ محلول دست پید کنید. برای کسب اطلاعات دقیق تر می توانید با ما تماس بگیرید.

نظرات شما

نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

0
X