آون یا فور آزمایشگاهی چیست و چه کاربردی دارد؟

خانه    بلاگ      آون یا فور آزمایشگاهی چیست و چه کاربردی دارد؟
آون یا فور آزمایشگاهی

اگر در آزمایشگاه های مختلف فعالیت دارید حتما می دانید که برای انجام انواع آزمایش نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی مختلفی دارید که از جمله آن ها می توان به آون یا فور آزمایشگاهی اشاره کرد. اگر هنوز نمی دانید این دستگاه چیست و چه کاربردی دارد، حتما در ادامه این مقاله با ما همراه شوید و با انواع آن و کاربردهایی که این دستگاه در آزمایشگاه دارد آشنا شوید.

آون آزمایشگاهی یا فور چیست؟

یکی از تجهیزات مورد نیاز در آزمایشگاه، آون یا فور آزمایشگاهی نام دارد. این وسیله می تواند محتوایی که درون محفظه اش قرار دارد را طبق قواعد همرفتی گرم کند. المنت گرمایشی دستگاه در یک محفظه خارجی قرار دارد و در جایی که نمونه در آن قرار می گیرد، نیست. در نتیجه پرتوهای گرمایشی نمی تواند به نمونه برخورد نماید و به آن آسیب وارد کند. دیواره های آون گرما از خود ساطع کرده و باعث گرم و خشک کردن نمونه می شوند.

انتقال گرما در آون آزمایشگاهی چگونه است؟

همانطور که گفتیم در دستگاه آون یا فور آزمایشگاهی انتقال گرما به صورت قواعد همرفتی منتقل می شود که در این دستگاه به دو روش به دست می آید که عبارتند از:

همرفت جاذبه که به صورت طبیعی و به وسیله نیروی جاذبه می باشد و هوای سرد با هوای گرم جا به جا شده و به طرف المنت گرمایشی می رود و این فرآیند آنقدر تکرار می شود تا کل محفظه دستگاه گرم شود. در این روش برای گرم کردن به مدت زمان بیشتری نیاز است در نتیجه اتلاف انرژی آن زیاد است.

همرفت مکانیکی که گرما سریع تر و یکنواخت تر در محفظه ایجاد می شود و این مسئله به خاطر سوپاپ و دمنده های درون محفظه دستگاه می باشد. به همین دلیل ترجیح داده می شود از این روش در دستگاه های آون یا فور آزمایشگاهی استفاده شود.

می توانید هوای ورودی و خروجی را تنظیم و کنترل کنید تا میزان رطوبت حفظ و یا کم شود. عایق بندی دستگاه نیز جلوی انتقال گرما را می گیرد در نتیجه در بهینه سازی مصرف انرژی نقش مهمی ایفا می کند. به طور معمول جنس این دستگاه از استیل است تا مانع از انتقال پرتوهای گرمایی به بیرون شود. درب آون دارای واشرهای پیشرفته ای است که دسترسی راحتی را به درون آن فراهم می کند.

آون یا فور آزمایشگاهی چه کاربردهایی دارد؟

به طور عمده آون یا فور آزمایشگاهی در موارد زیر کاربرد دارد:

  • جهت خشک کردن به منظور از بین بردن رطوبت نمونه به صورت بهینه ترین حالتی که وجود دارد. به همین دلیل برای آن که بخواهید وسایل شیشه ای و یا فلزی موجود در آزمایشگاه را استریل و یا خشک کنید، می توانید از این وسیله استفاده نمایید.
  • پختن به منظور گرما دادن به محیط کشت بدون آن که رطوبت آن از بین برود.
  • درمان کردن که ترکیبی از فرآیندهای خشک کردن و پختن نمونه است و در این زمان دچار تغییر فیزیکی یا شیمیایی می شود.

انواع آون یا فور آزمایشگاهی کدام است؟

شرکت پویش شیمی رسام البرز ارائه دهنده انواع آون یا فور آزمایشگاهی طبق نیاز و درخواست شما می باشد. معمولا این دستگاه دارای انواع زیر می باشد:

  • آون وکیوم: این نوع از آون ها به طور معمول به منظور پردازش فلزات مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند گرمایی بالاتر از 1100 درجه سانتی گراد ایجاد نمایند.
  • آون فرآیند پاک: برای ساخت تجهیزات پزشکی از این نوع آون یا فور استفاده می شود و دمایی حدودا بالاتر از 260 درجه سانتی گراد را تولید می کنند.
  • آون درون سوز: برای گرما دادن به شبه کانداکتورها یا میکروپروسسورها از این نوع آون استفاده می شود و معمولا دمای آن به بیشتر از 260 درجه سانتی گراد در یک محیط نیتروژنی خواهد رسید.
  • آون ریچ این: به خاطر ایجاد جریان هوای افقی در این آون، گرما در تمامی طبقات به صورت یکسان توزیع می شود. در صورتی که در بیشتر آون های آزمایشگاهی از جریان هوای عمودی استفاده شده است.

بخش های مهم در آون یا فور آزمایشگاهی کدامند؟

هر کدام از دستگاه های آون یا فور از بخش های مهمی تشکیل شده اند و هر کدام از آن ها وظیفه به خصوصی برعهده دارند. در ادامه قسمت های مهم این دستگاه را ذکر می کنیم.

  1. محفظه درونی: وسایلی که می خواهید خشک، استریل و… شوند در این قسمت یعنی محفظه درونی دستگاه قرار می گیرند. جنس این قسمت از دستگاه از استیل ضد زنگ است و در برابر گرما مقاومت بسیار بالایی دارد. علاوه بر این حسگر دما و ترموکوپل نیز در این جا قرار می گیرند.
  2. المنت های گرم کننده: برای آن که گرمای مورد نیاز در دستگاه ایجاد شود المنت هایی در آن تعبیه شده است. این المنت های گرم کننده معمولا نزدیک به دیواره بیرون آون و در تماس با آن قرار دارند تا دمای درون دستگاه را به میزان لازم بالا ببرند. المنت ها به طور معمول فنری اند و داخل پوششی از جنس سرامیک نسوز قرار دارند تا جریان الکتریکی را به محفظه فور منتقل نکنند.
  3. عایق های حرارتی: برای آن که جلوی اتلاف انرژی سرد شدن سریع محفظه دستگاه  و همچنین گرم شد بیش از حد آن و مدار های الکتریکی گرفته شود، از این عایق های حرارتی استفاده می شود که معمولا از جنس پشم شیشه می باشند.
  4. سیستم کنترل و نمایش دمای درون محفظه: با کمک این سیستم می توانید با کمک ترموکوپل های فلزی یا جیوه ای و… دمای درون محفظه دستگاه را کنترل کنید و با کمک دماسنج های عقربه ای یا جیوه ای و… از دمای درون دستگاه مطلع شوید.
  5. سیستم های حفاظتی: با کمک سیستم های حفاظتی الکتریکی و حرارتی می توانید ایمنی دستگاه و کارکنان آزمایشگاه را از بروز خطرات پیش بینی نشده بالا ببرید به عنوان مثال با سیستمی که دستگاه دارد در زمان های اضطراری، جریان برق آن قطع خواهد شد تا از بروز حادثه جلوگیری نماید.

قیمت دستگاه آون یا فور آزمایشگاهی چقدر است؟

اگر قصد خرید دستگاه آون یا فور آزمایشگاهی را دارید می توانید با کارشناسان ما در شرکت پویش شیمی رسام البرز تماس بگیرید تا ضمن دریافت راهنمایی های لازم در این زمینه، از قیمت دستگاه مورد نظرتان به صورت کاملا دقیق و به روز مطلع شوید.

نظرات شما

نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

0
X